Intrebari Frecvente

Despre Trambulinele Springfree

1. De ce o Trambulina Springfree protejeaza mai bine decat alte trambuline?

Caracteristicile unice al conceptului trambulinei Springfree Trampoline au eliminat 90% din accidentarile produse datorita designului trambulinei. Unele dintre aceste caracteristici care fac trambulina Springfree trambulina care ofera cea mai buna protectie din lume sunt:

Tijele care sustin suprafata de sarire- Springfree foloseste tije flexibile care asigura o sarire lina fara socuri. Tijele sunt pozitionate dedesubtul suprafetei de sarire fiind imposibil ca utilizatorul sa se loveasca de acestea in timpul salturilor pe suprafata trambulinei.

Marginea moale a suprafetei de sarire ‘SoftEdge™’- trambulinele Springfree au o margine moale care absoarbe socurile de mai mult de 30 de ori decat padurile de protectie folosite la trambulinele traditional (cu arcuri).

Cadrul ‘ascuns’ al trambulinelor Springfree e’s este pozitionat mult sub suprafata de sarire facand imposibila lovirea de acesta in timpul salturilor.

Plasa de protectie flexibila ‘FlexiNet™’ este o imprejmuire de protectie care este patentata ‘Springfree Trampoline FlexiNet™’. Plasa de protectie este sustinuta de tije flexibile care protejeaza utilizatorul amortizand eventualele caderi pe aceasta si prevening caderea de pe trambulina. In cazul caderii pe plasa de protectie utilizatorul este impins inapoi inspre centrul trambulinei fiind imposibil sa se loveasca de tijele care sustin plasa. De asemenea plasa se inchide cu ajutorul unui fermoar pentru a asigura ca utilizatorul nu poate sa cada prin deschizatura acesteia.

Urmariti acest video pentru a vedea caracteristicile protectoare ale trambulinei Springfree in actiune: http://www.youtube.com/watch?v=ReyP39sNtxE

2. Cum functioneaza o trambulina Springfree?

Trambulina Springfree este o trambulina cu suprafata de sarire moale inclusiv la marginea acesteia ‘SoftEdge™’ care foloseste tije puternice din materiale composite in locul arcurilor folosind o plasa de protectie flexibila ‘Flexinet™’ care inconjoara trambulina protejand utilizatorul impotriva caderilor de pe trambulina.

3. Este trambulina Springfree la fel de elastica ca o trambulina traditionala?

Trambulina Springfree are o elasticitate similara cu a trambulina traditionala, bazata pe arcuri.
Cu toate acestea este o diferenta este ca sariturile pe trambulina Springfree sunt diferite deoarece sunt line si fara socuri. Suprafata de sarire a trambulinei Springfree nu produce socuri protejand genunchii si incheieturile utilizatorului. Priviti videoul “is it bouncy?” (cat de elastica este?)

4. Cat de moale este marginea suprafetei de sarire a trambulinei Springfree?

Marginea SoftEdge™ a suprafetei de sarire a trambulinei Springfree absoarbe socurile de 30 de ori mai bine decat padurile de protectie de la trambulina traditionala.

5. De ce trambulina Springfree nu are paduri de protectie in jurul suprafetei de sarire?

Trambulina Springfree nu are paduri de protectie in jurul suprafetei de sarire deoarece acestea nu sunt necesare. Marginea moale SoftEdge™ protejeaza mult mai mult decat padurile de protectie. De fapt marginea moale a trambulinei Springfree este echivalenta cu padurile de protectie de 70mm grosime folosite la trambulinele standard pentru Olimpiade.

Trambulinele traditionale necesita paduri de protectie pentru a proteja utiizatorul sa cada pe cadrul trambulinei, sa cada printre arcuri sau sa se loveasca de acestea. Cu toate acestea, testele pentru protectia utilizatorului arata ca aceste paduri nu absorb suficient din forta de impact pentru a proteja utilizatorul de contactul cu arcurile si cadrul trambulinei. Designul trambulinelor Springfree a inlocuit complet arcurile si cadrul de la nivelul suprafetei de sarire eliminand in acelasi timp si necesitatea padurilor de protectie.

6. Alte trambuline au imprejmuiri de siguranta – ce este diferit despre plasa de siguranta a trambulinei Springfree™?

Plasa de siguranta FlexiNet™ a trambulinei Springfree este puternica si flexibila. Plasa de protectie va proteja utilizatorul in cazul in care se loveste de aceasta si va redirectiona usor caderea catre centrul trambulinei.

Trambulinele traditionale au imprejmuiri de protectie dar acestea nu sunt flexibile si sunt pozitionate cu ajutorul unor stalpi metalici rigizi care introduc un nou risc de accidentare. Basic enclosures only stop jumpers falling off and jumpers end up landing on the springs and frame.

7. Poate cineva sa cada la sol chiar daca exista plasa de protectie?

Plasa de protectie FlexiNet™ este conceputa pentru a impinge usor catre centrul trambulinei utilizatorii care se lovesc de aceasta. Chiar in cazurile in care utilizatorul sare in mod intentionat pe partea superioara a plasei de protectie FlexiNet aceasta isi mentine caracteristicile fundamentale de design si va proteja utilizatorul. Pentru un utilizator foarte performant ar fi posibil ca acesta in mod intentionat sa faca plasa de protectie FlexiNet sa se indoaie pana la sol dar aceasta si in acest caz va absorbi socul datorita saltului si va incetini viteza cu care utilizatorul cade la sol minimizand eventualul impact protejand astfel utilizatorul.

8. Pot sa folosesc o trambulina Springfree fara plasa de protectie?

Daca pe de o parte este posibil sa instalati trambulina fara plasa de protectie noi nu recomandam sa faceti aceasta.

Plasa de protectie FlexiNet™ este una dintre componentele cele mai importante ale trambulinei Springfree in ceea ce priveste protectia utilizatorului. Plasa de protectie va proteja utilizatorul in cazul in care se loveste de aceasta si va redirectiona usor caderea catre centrul trambulinei eliminand riscul de a cadea la sol.

Pentru a vedea mai multe informatii despre plasa de protectie a trambulinelor Springfree, vizionati acest video: http://www.youtube.com/watch?v=jS_pMRkuDGY

9. Tijele trambulinelor Springfree se torsioneaza (rasucesc)?

Trambulinele Springfree nu sunt supuse nici unei forte de rasucire datorata tijelor de sustinere a suprafetei de sarire, aceastea miscandu-se in lateral. Pentru o descriere mai detaliata verificati acest video : http://springfr.ee/mat-video

10. De ce recomandati ca numai o persoana (copil) sa sara pe trambulina?

In timp ce designul trambulinei Springfree a eliminat 90% din accidentele cauzate de designul produsului comparand cu trambulinele traditionale, accidente in timpul folosirii trambulinei pot apare si datorita coliziunilor intre mai multe persoane in cazul in care mai multe persoane sar in acelasi timp pe aceeasi trambulina. Pentru a va asigura ca nu veti avea cazuri de accidente din aceasta cauza in familia dumneavoastra va recomandam sa puneti in aplicare regula: ‘numai o persoana sare odata pe trambulina’ cand veti utiliza trambulina Springfree.

11. Cata incarcare (greutate) poate sa suporte trambulina Springfree?

Pentru a intelege cat de rezistenta este trambulina Springfree, sunt doua feluri de incarcaturi care trebuie sa le stiti: 1) Incarcatura Structurala and 2) Greutatea maxima a utilizatorului. Prima arata rezistenta trambulinei in timp ce a doua se refera la protectia utilizatorului. Incarcatura Structurala reprezinta greutatea pe care o trambulina poate sa o sustina. Orice trambulina Springfree este atat de rezistenta incat poate sa sustina mai mult decat greutatile mentionate, dar aceasta asigura existenta unei margini de protectie pentru ca suprafata de sarire sa nu atinga solul. Greutatea maxima a utilizatorului este bazata pe greutatea persoanei si cat de sus aceasta poate sa sara in raport cu greutatea. In felul acesta asiguram ca utilizatorii nu vor atinge solul in timpul sariturilor.

Modelul Springfree Incarcarea Structurala Greutatea Maxima a utilizatorului
R54 Rotunda Compacta 380kgs (838lbs) 80kgs (175lbs)
R79 Rotunda Medie 500kgs (1100lbs) 100kgs (220lbs)
O77 Ovala Medie 500kgs (1100lbs) 100kgs (220lbs)
O92 Ovala Mare 500kgs (1100lbs) 100kgs (220lbs)
S113 Patrata Mare 500kgs (1100lbs) 100kgs (220lbs)
S155 Patrata Jumbo 500kgs (1100lbs) 100kgs (220lbs)

12. Este trambulina Springfree rezistenta la vreme? Pot sa o las afara tot anul?

Toate componentele trambulinei Springfree sunt rezistente la vreme, inclusiv anti-rugina, protectie impotriva razelor ultraviolete (UV) a tijelor si suprafetei de sarire, cadrul de otel este galvanizat si plasa de protectie este rezistenta UV (materialul folosit: polypropylene). Trambulina Springfree poate fi folosita de-a lungul anului si nu trebuie sa fie acoperita sau demontata chiar in cazul celor mai calduroase veri sau friguroase ierni.

Girl on a trampoline

Hai sa cunosti Springfree

Sunati-ne la
telefoanele noastre de contact